Armașu a fost felicitat de Candu, sub obiectivele camerelor de filmat. „Să duceți cu succes misiunea BNM. Sunt sigur că vă veți descurca. Vă mulțumesc pentru accept și să fie într-un ceas bun”, a spus președintele Parlamentului.

Și noul guvernator a oferit mulțumiri. „Preiau această funcție într-o dată simbolică, când leul a împlinit 25 de ani. Sper această dată să fie de bun augur. Vin la BNM când e într-un proces dinamic al reformelor, vreau să păstrez acest avânt și să contribuit prin imbolduri. Vreau să le mulțumesc colegilor din Guvern, premierului, colegilor din coaliție pentru susținerea de care m-am bucurat și colegilor de la Ministerul Finanțelor, care alături de mine au îndurat nopți nedormite și weekenduri fără odihnă. Sper ca în echipa BNM să mă regăsesc așa ca și la Ministerul Finanțelor, să realizăm scopurile și să înfruntăm provocările”, a spus Armașu.

Fostul ministru al Finanțelor, care mai ieri prezenta de la tribuna Parlamentului bugetul de stat pentru 2019, a spus că prioritatea mandatului său de șase ani „va fi continuitatea”. „BNM se mișcă pe această agendă cu viteză bună,  nu cred că trebuie să schimb aici ceva. Posibil trebuie îmbunătățite mecanismele de politici monetare și accesul la finanțare pentru business”, a comentat Armașu.

Octavian Armașu a venit în funcția de ministru al Finanțelor din domeniul privat și a fost învestit în funcție în ianuarie 2016. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!