E evident că domnul Plahotniuc va candida pe cirscumscripția Nisporeni? E normal să candideze și pe lista de partid, și pe circumscripție”, a declarat Diacov.

Oficial, democrații nu au anunțat despre nicio candidatură pentru viitorul scrutin parlamentar.

Se discută fără gălăgie, fără îmbulzeală. Cred că până la sfârșitul lunii viitoare vom avea lista completă a celor care vor candida. Candidați pot deveni numai după 24 decembrie, când Consiliul Național Politic va accepta lista”, a spus politicianul.

Totodată, Dumitru Diacov a sugerat că premierul Filip ar putea candida pe circumscripția Strășeni.

Astăzi, Pavel Filip a declarat că la partid nu a fost luată o decizie în privința candidaturii sale. „Când vom lua o decizie la partid, atunci vom anunța. [...] Cadrul legal oferă prim-ministrului posibilitatea de a nu degreva din funcție atunci când merge în campania electorală, spre deosebire de un ministru. Există această posibilitate, să candidez pe o cirscumscripție și să rămân în funcție”, a spus demnitarul.

Întrebat dacă Andrian Candu va candida și unde, Dumitru Diacov a răspuns că nu a vorbit la acest subiect cu președintele Parlamentului.

În privința intenției fratelui său, Ion Diacov, de a candida pe o circumscripție electorală din Chișinău, Dumitru Diacov spune că a încercat să-l convingă să nu facă acest pas.

Precizăm că, din postările de pe rețelele de socializare, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, ar urma să candideze în circumscripția care cuprinde raionul Nisporeni. Aici, de exemplu, acesta a organizat mai multe concerte, la unele fiind prezenți și premierul Pavel Filip, președintele Parlamentului, Andrian Candu. De asemenea, împreună cu prim-ministrul, a vizitat două sate din aceeași regiune de Hramul localităților. Totodată, anterior, postul TV Canal 2, afiliat democraților, și-a deschis o redacție teritorială la Nisporeni, iar localitatea în care se află școala medie la care și-a făcut studiile Vlad Plahotniuc face parte din aceeași circumscripție. Un ultim contact notoriu între Plahotniuc și Nisporeni s-a consumat pe data de 21 noiembrie curent, când democratul a organizat un concert grandios în oraș.

Citește și: GRAFIC. „Trandafirii democrați” sau care ar putea fi candidații PDM în circumscripții

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!