Cadrul legal oferă prim-ministrului posibilitatea de a nu degreva din funcție atunci când merge în campania electorală, spre deosebire de un ministru. Există această posibilitate, să candidez pe o cirscumscripție și să rămân prim-ministru”, a declarat oficialul.

Întrebat dacă va candida la scrutinul parlamentar, Pavel Filip a declarat că o decizie în acest sens nu a fost luată la partid. „Când vom lua o decizie, o vom anunța”, a mai spus el.

Citește și: Diacov: E evident că Plahotniuc va candida pe circumscripția Nisporeni. Dacă domnul Filip va candida, atunci va fi la Strășeni

În același timp, colegul său de partid, Dumitru Diacov, a afirmat în această seară, în platoul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că deși premierul nu e obligat de lege să degreveze din funcție, „poate n-ar fi frumușel” să procedeze așa. Totodată, președintele de onoare al PDM a spus că Pavel Filip va candida pe circumscripția electorală Strășeni, dacă democrații vor decide să înainteze candidatura sa.

Potrivit lui Diacov, democrații vor definitiva lista de candidați în vederea scrutinului parlamentar din 24 februarie la ședința Consiliului Național Politic al formațiunii, care va avea loc la sfârșitul lunii decembrie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!