Astfel,  Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie, Teatrul Național ,,Mihai Eminescu”, Biblioteca Națională, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice vor îmbrăca astăzi tricolrul.

În comunicatul emis, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării  menționează și despre cooperarea în domeniile educației, culturii și cercetării dintre Republica Moldova și România, care a înregistrat pe parcursul anilor rezultate materializate în diverse proiecte: reparația și dotarea a 845 de grădinițe; donarea a cca 200 de microbuze școlare; reabilitarea clădirii Muzeului Național de Artă; restaurarea Sălii cu Orgă; construcția noului edificiu al Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul; oferirea burselor de studii pentru tinerii din țara noastră etc. Prin toate aceste acțiuni concrete, România a contribuit în mod substanțial la modernizarea sistemului educațional și la promovarea și protejarea patrimoniului cultural din Republica Moldova.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!