Tragedia a avut loc în noaptea spre 10 iulie 2018, pe traseul M-5, lângă satul Recea din raionul Râşcani. S-a întâmplat după ce omul legii  a urcat beat la volanul unui BMW, care-i aparţinea colegului său de serviciu şi a pornit la drum, având în calitate de pasagere încă două tinere.

Potrivit procurorilor, fără a se asigura, acesta a ieşit pe contrasens pentru a efectua o depăşire şi s-a tamponat cu un camion care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, una dintre pasagere, în vârstă de 22 de ani, a decedat pe loc, iar cealaltă tânără care se afla pe bancheta din spate a maşinii, a fost spitalizată în stare gravă la spital.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, poliţistul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,33 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 0,77 g/l.

După accident, poliţistul a fost reţinut, iar ultetrior arestat. Atât el, cât şi colegul său de serviciu au fost eliberaţi, la scurt timp, din funcţie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!