„Am luat patru kilometri de becuri led, cred că pentru străzile Alecu Russo, Alba-Iulie și încă 2-3 străzi. Și pentru brad am cumpărat 1,5 km de becuri led. Încă nu știm în ce culori va fi luminat bradul”, a declarat directorul „Lumteh”, Veaceaslav Buț.

Totodată, în Piața Marii Adunări Naționale nu va fi organizat Târgul de Crăciun. În acest sens,primarul interimar Ruslan Codreanu le-a dat undă verde pretorilor pentru a organiza târguri în sectoare.

„Este Târgul de Crăciun pe 31 august. Eu sunt pe poziția ca în PMAN să fie doar evenimentul festiv, bradul și atât. Fără gherete și tonete. Este la discreția pretorilor dacă să amenajeze bradul și să organizeze Târguri de Crăciun în sector. Aș vrea să diversificăm un pic în acest an, și dacă este posibilitate de amplasare a Târgului de Crăciun în sectoare, ca oamenii să nu vină toți în PMAN, o faceți.  Dar nu o luați ca pe o obligație”, a spus Codreanu.

Unii pretori au declarat că organizarea periodică a târgurilor este o modalitate bună de a lupta cu comerțul stradal. 

Deocamdată autoritățile municipale nu au detalii despre programul festiv de pe data de 31 decembrie.

Pentru decorațiunile de sărbători din bugetul Primăriei au fost cheltuiți 170 de mii de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!