„Anul acesta, pomul de Crăciun vine de peste Prut. Cu multă generozitate, prietenii noștri din România s-au oferit să-l aducă în dar. Am toată certitudinea că într-o săptămână îl vom primi la Chișinău”, a spus premierul.

Pe lângă caruselul venețian și patinoarul din anul trecut, organizatorii vor instala  o roată panoramică de 20 de metri înălțime.

„În acest an veți putea găsi produse făcute manual, produse ale meșterilor populari, bucate tradiționale. Aroma de vin fiert va fi acolo și în acest an. Ne-am propus să facem sărbătorile mai calde și mai luminoase pentru mii de copii defavorizați. Peste 5.000 de copii vor fi aduși la târg cu suportul Guvernului și se vor bucura gratis de această roată, patinoar și de caruselul venețian. Neapărat, intrând în casa lui Moș Crăciun, vor ieși de acolo cu dulciuri”, a mai spus Pavel Filip.

Autoritățile au pregătit și un imn al Târgului de Crăciun. „Acest târg ne aduce puțin de Europa acasă. Sărbătoarea de la Chișinău va fi mai frumoasă decât în unele orașe europene. Vine timpul când trebuie să ne oprim din alergat și, alături de cei dragi, să ne bucurăm de momente frumoase. Sper din suflet că pe lângă programele guvernamentale, anul acesta, târgul să fie un motiv în plus pentru cetățenii de peste hotare să revină acasă. „Acasă de Crăciun” este una dintre surprize, un colind scris pentru băieții de la Brio Sonores, care va fi și imnul acestui Târg de Crăciun”, a mai declarat prim-ministrul.

Târgul de Crăciun va fi lansat în data de 15 decembrie, la ora 19:00, au menționat organizatorii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!