Se presupune că proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, din neglijență, ar fi lăsat robinetul deschis, lucru care a și dus la umplerea spațiului cu gaz, a declarat pentru sursa citată șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați.

Procurorii mai așteaptă finalizarea unor expertize pentru a se expune asupra dosarului. Cel mai probabil, cauza penală va înceta în legătură cu decesul făptuitorului.

Explozia de la Râșcani, care s-a produs pe 6 octombrie, a făcut cinci victime. Tânăra în apartamentul căreia s-a produs explozia a decedat în spital pe data de 16, în urma unui stop cardiac. Pe lângă asta, în explozie au murit o tânără de 30 de ani și fiul ei de patru ani și doi soți, veniți din Israel să-și viziteze copiii. Versiunea oficială arăta, din start, că explozia s-a produs din cauza unei butelii de gaz.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!