Poroșenko a declarat că în prezent se pregăteşte acuzarea pentru a fi trimisă la Curtea Internaţională de Justiţie în legătură cu un act de agresiune, iar  Federaţia Rusă va fi trasă la răspundere pentru actul de agresiune împotriva naţiunii ucrainene.

De asemenea, Poroşenko a anunţat că a semnat decretul prin care a acceptat demisia reprezentantului permanent al Ucrainei în Republica Autonomă a Crimeei, Borys Babin.

Pe 25 noiembrie, trei nave care aparțineau Marinei ucrainene voiau să treacă din Marea Neagră în Marea Azov. Ele  au fost blocate de Paza de Coastă rusă, în apropierea Strâmtorii Kerci, situată între Rusia şi Crimeea anexată. După mai multe ore tensionate de manevre, ruşii au deschis focul, au confiscat navele ucrainene şi i-au luat prozonieri pe cei 24 de membri ai echipajelor acestora.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!