
A fost publicată lista celor zece persoane care au depus dosarele pentru funcția de membri CCA. Printre ei, ginerele lui Matcovschi
Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a anunțat că a examinat dosarele depuse pentru concursul de selectare a candidaților la funcția de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Zece persoane au fost admise la proba de interviu.
・
Este vorba de Lidia Viziru, Iulian Roșca, Vitalie Bujnița, Nicolae Spătaru, Nicolae Fabian, Viorel Molea, Marcel Marin, Corneliu Mihalache, Victoria Son și Leonid Smolnițchi.
Majoritatea dintre ei sunt deja angajați CCA. Lidia Viziru este Şef al Direcţiei Licenţiere şi Autorizare, Iulian Roșca e și el membru CCA, șef al Direcției Juridice, Viorel Molea e consultant Direcția Autorizare și Licențiere.
Nicolae Spătaru este președintele Consiliului de Observatori de la Compania „Teleradio Moldova”, Leonid Smolnițchi este ginerele lui Dumitru Matcovschi. Într-un top realizat de VIP Magazin acum cinci ani, Smolnițchi a fost evaluat de colegii de breaslă, iar atunci directorul API, Petru Macovei, a declarat că „nu am rezistat niciodată să privesc emisiunea (n.r. - moderată de el) până la capăt”. Smolnițchi mai apare și într-un comunicat al Fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” în care îi mulțumește președintelui PD pentru inaugurarea bustului lui Matcovschi. Pe listă apare și numele lui Corneliu Mihalache, actual deputat PD, care a mai condus CCA pe timpul comuniștilor.
Interviul va avea loc miercuri, 5 decembrie 2018, începând cu ora 11.00, la Parlament.
Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a anunțat concurs public pentru suplinirea a 3 funcții vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Concursul este anunțat urmare a expirării, la 16 noiembrie 2018, a mandatelor membrilor CCA Iurie Colesnic, Cristina Duca și Olga Barbălată.
Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 19-30 noiembrie 2018.
Candidaţii la funcţia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului vor fi selectaţi de comisia parlamentară de profil şi de Comisia juridică, numiri şi imunităţi, care, ulterior, îi vor înainta Parlamentului spre confirmare. Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului sunt numiţi prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de 6 ani.