„Nu vă pot confirma decizia, fiindcă nu-mi aparține, nu am documentul oficial. Nu știu dacă a fost luată decizia, de asta nu pot să mă expun”, a adăugat ofițerul de presă al ANSA, Constantin Rotaru.

Potrivit vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, Gheorghe Gaberi ar fi fost impus să scrie cererea de demisie, pentru ca fotoliul de la șefia ANSA să fie preluat de către fostul liberal democrat, proaspătul democrat, Ion Sula. „Democrații au nevoie de un candidat câtuși de puțin eligibil pentru circumscripția 37 din raionul Ialoveni, înrucât Ion Sula provine din satul Costești. Iată pentru sporirea vizibilității individului respectiv este sacrificat Gheorghe Gaberi”, a menționat Alexandru Slusari.

Contactat de AGORA, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a calificat declarația vicepreședintelui PPDA drept una populistă, venită în contextul campaniei electorale. „În lipsă de unele idei, pur și simplu se manipulează cu niște informații fără probe”, a adăugat acesta.

Totuși, potrivit surselor AGORA, subiectul ar urma să fie discutat miercuri, la ședința Cabinetului de miniștri.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!