Publicația face referire la raportul BNM asupra inflației, pomenind că darurile electorale vor fi și unul din factorii care vor contribui la o inflație mai mare.

Astfel, banca centrală constată în ultimul raport asupra inflației că rata anuală a inflației se va diminua până la finele anului curent până la nivelul de 1,9%, în timp ce pe parcursul anului 2019 „evoluția inflației va fi ascendentă”. Se anticipează că pentru primele două trimestre consecutive din 2019 aceasta se va afla sub limita de jos (3,5%) a intervalului de țintire a inflației, iar la finele anului viitor va urca peste limita superioară (6,5%) a intervalului de variație, ajungînd în ultimul trimestru al anului la 7,4%.

Totodată, pentru anul viitor ne putem aștepta ca leul să aibă un trend de depreciere, iar tarifele la anumite utilități să fie majorate. Despre o „depreciere moderată a monedei naționale” pentru anul viitor se prognozează și în nota informativă la legea bugetului de stat pentru 2019, cursul mediu de schimb al leului față de dolarul SUA urmând a „fluctua între 17,2 lei până la 18,5 lei”.

Citește continuarea pe mold-street.com.