1. „Let it snow, let it snow, let it snow..." sau pregătiți-vă playlist-ul de sărbătoare. Frank Sinatra și colecțiile sale audio de Crăciun sunt elementul, care nu trebuie să lipsească din program. Cei, care nu sunt entuziasmați de bariton și de sunetul ușor al jazzului, pot găsi orice altă muzică de Crăciun într-o varietate de stiluri - de la rock la reggae.

2. Luminițe, cât mai multe luminițe! Într-un cuvânt, decorăm casa de Crăciun. Mergeți la magazin și cumpărați tot ce sclipește, vă dă din ochi, strălucește și „vă zâmbește": lumânări, luminițe, decorațiuni și pandantive. Lăsați-vă casa să strălucească! Principalul lucru este să aveți grijă de siguranță și să nu supraîncarcărcați rețeaua electrică, în caz contrar, casa va străluci, dar nu așa cum v-ați dorit.

3. Faceți o coroană hand made de Crăciun. Chiar dacă asta nu este un obicei moldovenesc, un asemenea detaliu de decor va crea atmosfera perfectă de sărbătoare. Și nu este necesar să cumperați materiale scumpe. O coroană din crenguțe mici de brad, înfășurate cu o sfoară simplă, va arăta destul de elegant.

4. „O brad frumos, o brad frumos… ". Împodobirea pomului de Crăciun este o tradiție. Completați această tradiție cu încă una personală – adaugați în fiecare an câte o jucărie făcută cu mâinile proprii. Imagineați-vă cum veți povesti apoi urmașilor: „Această jucărie am făcut-o în anul când am început pentru prima dată..." Nu uitați să semnații jucăriile, cine știe cum veți sta cu memoria la 80 de ani.

5. Faceți ceva dulciuri pentru Crăciun. Turtele dulci nu sunt doar o tratație, ci o adevărată formă de artă, judecând după câteva fotografii de pe Internet. Ați știut că dacă gătiți turtele dulci după rețeta clasică, acestea vor fi bune de mâncat și peste cel puțin 90 de zile? Veți putea mânca din ele până în primăvară, în caz că veți dori să vă  amintiți de atmosfera Crăciunului, în sensul direct al cuvântului.

6. Vizitați Târgul de Crăciun. Anul acesta, Orășelul de Crăciun se va deschide la Chișinău pe 15 decembrie, pe strada 31 august 1989. La fel ca și anul trecut, oaspeții vor fi așteptați de decorațiuni luminoase, băuturi și bucate calde, magazine cu suvenire și lucrări ale meșterilor populari.

7. Participați la cursa caritabilă „Maratonul de Crăciun by Naturalis 2018”. Anul acesta, organizatorii evenimentului vor colecta fonduri pentru Eva Pismeniuc, de aceea, o parte din costul de participare, va fi acordat familiei pentru reabilitarea fetei. Pentru a te înregistra la cursa de Crăciun, accesați link-ul: https://craciun.md/ru/Register.

Reamintim, cursa, la care pot participa toți doritorii, indiferent de vârstă, va avea loc pe 16 decembrie, la ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale. Singura condiție pentru această acțiune de caritate este un costum de carnaval!