„Dacă nu e transparent, nu e credibil. A donat 400 de mii de lei, dar cât fură? Contează să fie cât de simplu ar fi, dar să se vadă că e pus om de la om, mână de la mână. Noi puneam de la oameni, cărora nu le trebuiau brazii respectivi, care uneori reprezentau un pericol pentru casă. Dar asta ține de feerie, atmosferă. Chiar dacă într-un an era mai strâmb”, a declarat Chirtoacă.

Totodată, actualul lider al liberarilor a ținut să sublinieze că nici bradul artificial nu va putea fi folosit prea multă vreme:

„Noi nu avem brazi în pădure. Sunt în Carpați – în Ucraina sau România. Dar deocamdată era bine cum era, luam de la locuitorii Chișinăului. Bradul artificial nu este veșnic, în 10 ani trebuie să-l schimbi. Noi anunțam că dacă aveți brad de tăiat și noi o să-l punem în piața. Erau brazi din curtea unor oameni care nu mai aveau ce face cu ei. Nu am tăiat niciun brad din pădure”.

În context, fostul primar nu a ezitat să tragă o paralelă între Pomul de Crăciun din PMAN și regimul de la guvernare.

„Ideea în sine de a distruge în sine sărbătoarea. Dar cum regimul este artificial, așa și bradul este artificial. Cum Plahotniuc a pus cărți artificiale în biblioteca din casă, ca să pară vechi. A fost o emisiune. El singur a spus că le-a copertat”, a conchis Chirtoacă.

Pentru prima dată în Piața Marii Adunări Naționale a fost instalat un brad artificial. Decorul de sărbătoare dar și Pomul de Crăciun a fost inaugurat miercuri.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!