„Studiul a fost lansat cu zece ani în urmă și are scopul de a contribui pentru ca reprezentanții companiilor din Moldova să afle care sunt acele practici de succes, care sunt acele exemple pozitive care merită să fie urmate pe partea de gestiune, de management al resurselor umane. De fapt plus-valoare în afaceri este adusă de către oameni care lucrează cu devotament și dedicație. Studiul își propune să aducă în prim-plan exemplele companiilor în care oamenii se simt inspirați și își dedică efortul, intelectul, talentul pentru a crea ceva valoros pentru compania respectivă”, a declarat Vitalie Popa, reprezentantul  Axa Management Consulting.

Atfel, peste 1000 de manageri de mijloc din diferite companii au completat un chestionar anonim. Chestionarul vizează în principal cinci domenii importante pentru funcționarea oricărei companii și de felul în care se simt oamenii care activează în aceste instituții.

 

„Condiții de muncă, disponibilitatea resurselor, condiții de recreere în cadrul programului de lucru sau în afara orelor de lucru. Al doilea aspect ține de salarii și remunerare. Ne interesează în ce măsură oamenii sunt mulțumiți de gradul de transparență a sistemului de remunerare, în ce măsură ei consideră că acele sporuri, bonusuri, măriri pot fi obținute în baza unor criterii care se aplică într-un mod egal. Al treilea aspect vizează posibilitățile de dezvoltare oferite de către companii: traninguri, planuri individuale de dezvoltare, perspective de creștere. Urmează relațiile de comunicare în companie și nu în ultimul rând ne interesează în ce măsură este cunoscută structura organizațională, obiectivele și gradul de apartenență al companiei”, a precizat reprezentantul  Axa Management Consulting.

Iată cum arată top 5  cele mai bune companii mici și medii din Moldova:

5. International Language Training Center

4. Ritlabs

3. Webmaster studio

2. ElitAgrotehnologie

1.Jivy Group

Iată cum arată top 10 cele mai bune companii mari din Moldova:

10. Prime capital

9, Moldcell

8.Noction

7. Coca-Cola

6.Amdaris

5. Travod International

4. Ellation

3. Microinvest

2. JTI international

1. Easy Credit

  La realizarea studiului au participat 52 de companii.