Reprezentanții partidului au declarat că deși „această campanie se face doar pentru Plahotniuc”, ei vor participa la Parlamentare. „Noi am participat pe sistemul proporțional și în 2014, când în condiții foarte vitrige am luat 1,7%. S-a întâmplat și atunci când aliații lui Plahotniuc au fraudat acele alegeri”, a declarat Sergiu Mocanu.

Politicianul afirmă că a încercat să cheme partidele la boicotarea campaniei electorale. „Acum o lună am încercat să sugerăm partidelor politice să facem un boicot general a campaniei electorale, nu a alegerilor. Boicotul care ar fi trebuit să se înceapă acum câteva luni și să se termine pe 26 decembrie. Consideram că asta era singura mișcare comună pe care și-o putea permite partidele aflate pe diferite baricate geopolitice și ideologice. Nu există o altă metodă pentru ca ele să se unească. Dar boicotul general a eșuat pentru că asta e șablonul democrațiilor occidentale”, a spus Mocanu.

El a subliniat că „Antimafie” va participa la alegeri doar cu lista de candidați, iar decizia lor de a merge în alegeri este motivată tocmai de refuzul celorlalte partide de a face front comun. „Așa ne vom promova programul „Republica unirii”. Prin această acțiune vom reuși să ajungem la alegători și să denunțăm mafia din R. Moldova”, a adăugat Mocanu.

La alegerile parlamentare din 2014, Mișcarea „Antimafie” a acumulat peste 27.000 de voturi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!