Linie fierbinte pentru bugetari și cursuri pentru contabili. Ministerul Finanțelor oferă instrucțiuni despre noua lege a salarizării

Linie fierbinte pentru bugetari și cursuri pentru contabili. Ministerul Finanțelor oferă instrucțiuni despre noua lege a salarizării

De astăzi, cei care au întrebări cu privire la noul sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar pot suna la o linie fierbinte lansată de Ministerul Finanțelor. Astfel, la numărul de telefon 0 8000 15 25, tasta 6, vor fi înregistrate apelurile din partea angajaților din orice unitate bugetară, care solicită explicații privind modalitatea de calculare a salariului începînd cu luna decembrie 2018. 

Suplimentar, pe parcursul lunii decembrie, toate unitățile bugetare din țară vor beneficia, conform unui orar stabilit, de suport metodologic și informativ la calcularea corectă a salariului potrivit noii Legi a salarizării.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Finanțelor, propus recent și la funcția de ministru, Ion Chicu, operatorii recepționează întrebările despre legea salarizări, care ulterior sunt direcționate spre specialiștii Ministerului Finanțelor.

Publicitate

„Centrul de Apel, pe perioada lunii decembrie, funcționează preponderent pentru administratori și contabili. Bineînțeles că el poate fi utilizat și de angajați, de cei care sunt curioși cum va fi calculat salariul, dar răspunsurile vor fi oferite în scris, la categoria Întrebări Frecvente”, a spus Chicu, care a punctat că linia telefonică va fi funcțională până la finalul lunii februarie.

În plus, pentru ca toate instituțiile care se supun noiii legi să funcționeze fără greș, acestea vor fi grupate pentru a fi instruite de formatori de la Ministerul Finanțelor. Contabilii instituțiilor vor fi instruiți la mijlocul lunii decembrie.

„Nu vrem ca vreun angajat din sistemul public să nu primească salariul la timp, din cauza reticenței administrației sau a contabililor. Vom monitoriza cum aceștia vin la cursuri și cum se implementează reforma”, a menționat Chicu.

Legea presupune reducerea discrepanței între salariul minim și cel mai mare de la 33 de ori la 15. Totodată, autoritățile dau asigurări că niciun funcționar nu va primi un salariu mai mic decât cel de până până la reformă, iar majorările vor viza în special angajații care primeau lefuri mai mici decât minimul de existență.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal