InstaNews Builder este adresat bloggerilor, jurnaliștilor și tuturor celor care activează în domeniul mass-media. Aplicația pune la dispoziția utilizatorului cinci template-uri care pot fi folosite pentru crearea Insta Stories. Fiecare dintre ele conține trei elemente esențiale: imaginea, titlul știrii și logo-ul.

„InstaNews Builder are mari șanse la viața, deoarece Instagram captează foarte mult teren. Ne-am bucura să vedem cât mai multe știri pe Instagram deoarece oamenii ajung acolo și pentru alte informații decât cele de gen „funny”. Sperăm mass-media să reacționeze și alte instituții să preia aplicația”, a spus coordonatorul de programe CJI, Rodica Catareu, prezentă la evenimentul de lansare. 

La elaborarea InstaNews au lucrat doi reporteri AGORA și un programator SensMedia. Echipa a fost premitată la hackathonul media „Puterea a cincea”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu susținerea Deutsche Welle Academy. 

Aplicația este disponibilă pe instanews.agora.md și poate fi utilizată gratuit de alte instituții media.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!