Ieri, studenții de la Comrat și Chișinău au aflat din prima sursă despre avantajele cardului bancar față de banii cash, la fel cum au făcut-o colegii lor din Bălți acum câteva săptămâni. 

      În cadrul activităților, experții, printre care sunt economiștii și angajații din sistemul bancar, răspund la cele mai frecvente întrebări despre cardurile bancare, cum ar fi:

      • Care este diferența între Master Card și Visa? 
      • Prin ce se deosebește un card de debit de unul de credit? 
      • Ce trebuie să știi atunci când vrei să folosești cardul bancar peste hotare? 

      „Secolul XXI este secolul unde nu se mai utilizează banii de buzunar. Le vorbim tinerilor despre oportunitățile pe care aceștia le au utilizând tranzacțiile financiare, dar și necesitățile de consum”, a spus coordonatorul AVI Moldova, Diana Bencheci. 

      Pe parcursul ultimei luni, campania „Primul meu card” a ajuns în instituțiile de învățământ din 11 localități și orașe din Republica Moldova, cu activități non-formale și jocuri interactive. Studenții au fost invitați să ia parte la un concurs de eseuri despre gestionarea finanțelor, premiul mare fiind o bursă de studii pentru perioada de un an. 

      P.

      Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.