„Dacă pregătit înseamnă 400 de utilaje de deszăpezire pe care le deține Primăria Viena și cei 1200 de angajați, atunci nu, Primăria Chișinăului nu este pregătită. În total avem 68 de mașini de deszăpezire care se strică des, iar la ninsoarea care a fost pe 19 noiembrie s-a lucrat la capacitatea maximă”, a declarat Codreanu.

Edilul interimar a precizat că pe parcursul anului 2018 autoritățile municipale au achizițonat 5 tractoare noi, dedicate curților de bloc și străzilor mai mici.

„Cât despre trotuare, am cerut să fie elaborată o hartă cu delimitarea teritoriile aferente obiectivelor din proprietatea agenților economici, organizațiilor și instituțiilor din orașul Chișinău. În primul rând vreau ca zonele pietonale să fie curățate după prioritate și urgențe. Mai întâi teritoriul spitalelor, al grădinițelor și școlilor, instituțiilor publice și doar după asta aleile din parcuri”, a adăugat primarul interimar.

Codreanu a mai spus că mizează pe responsabilitatea agenților economici care sunt obligați prin lege să curățe spațiul adiacent. 

##related_news#