Șeful Termoelectrica, Veaceslav Eni, susține că întrunirea e o ocazie bună de a face schimb de informații și experiență în domeniu și că în discuțiile cu alți participanți s-a axat pe integrarea noilor tehnologii în dezvoltarea sectorului energetic, tendințele actuale și pașii necesari ce trebuie urmați în acest domeniu.


„Pentru noi este o prioritate ca companie deoarece aplicând la această eficiență putem să prestăm consumatorului un serviciu de calitate, un serviciu de care consumatorul până la urmă să fie mulțumit și compania în continuare să poată să se dezvolte. Într-adevăr este binevenit acest forum. Acest eveniment ne oferă posibilitatea să facem schimb de cunoștințe și de opinii în aceste domenii, astfel încât să ne inspirăm de la colegii noștri din alte țări și să preluăm cele mai bune practici din  domeniu”, a precizat directorul general  al Termoelectrica S.A, Veaceslav Eni.

   

„Pașii modești în domeniul energetic au fost făcuți la sfârșitul anilor '90, dar dacă vorbim despre un progres mai semnificativ a fost cred că la sfârșitul sau începutul anului 2011, când au fost create și agenția pentru eficiența energetică care a preluat responsabilitatea de implimentare a serviciilor în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie. Suntem prima țară în cadrul comunității energetice care a transpus directiva cu privire la eficiența energetică și deja am purces și la implimentarea ei, declară Călin Negura, șef Departament Eficiență Energetică, Ministerul Economiei și infrastructurii.

Forumul de afaceri al Parteneriatului estic este organizat de către președinția austriacă a Consiliului UE și oferă posibilitatea reprezentanților companiilor, experților și instituțiilor publice din statele membre ale UE și din cele șase țări membre ale Parteneriatului estic  să facă schimb de cunoștințe și de opinii în domeniul eficienței energetice și al energiei regenerabile, precum și în domeniul IT și al pieței digitale.