Un importator vrea să aducă într-o rețea de magazine din Germania peste 100 de tone de prune moldovenești

Un importator vrea să aducă într-o rețea de magazine din Germania peste 100 de tone de prune moldovenești

Prunele moldovenești sunt solicitate de consumatorii germani, iar un importator din Germania discută în aceste zile livrări de fructe în anul următor pentru rețele de magazine germane.

Kurt Halder, reprezintă o compania importatoare de fructe și legume proaspete din Germania. Importatorul german a vizitat mai mulți producători de fructe proaspete din Moldova și a discutat livrări de fructe în Germania începând cu anul viitor. Pentru a livra pe piața Germaniei, produsele agricole trebuie să corespundă specificațiilor tehnice agreate, să demonstreze siguranța alimentului și să corespundă cu cerințele rețelelor privind reziduurile de pesticide, care sunt mai severe decât cele ale Uniunii Europene. „Importăm doar produse agricole certificate GLOBALG.A.P și GRASP”, a menționat importatorul.

În general, consumatorii germani preferă produsele agricole locale, dar în afara sezonului, noi importăm fructe și legume din alte state. Anterior, am văzut prunele moldovenești în Balcani și am rămas impresionat de calitatea lor, iată de ce în 2018 am importat un lot cu titlul de test și am fost mulțumit. Pe parcursul vizitei în Republica Moldova m-am întâlnit cu producători de prune și am văzut că în depozitele frigorifice mai sunt prune de calitate, în timp ce producătorii germani sau cei din Balcani nu mai dispun de prune. Eu sunt mulțumit de ceea ce am văzut și sper să reușim să procurăm în sezonul următor cel puțin 100 de tone de prune produse în Republica Moldova”, a precizat Kurt Halder.

Publicitate

Importatorul german a menționat că compania pe care o reprezintă este interesată și de importul de cireșe de soiuri tardive, care sunt disponibile în Moldova când în Germania se încheie sezonul cireșelor.

Republica Moldova deține în prezent 22,5 mii ha pruni. În 2018 fermierii au recoltat cca 115 mii tone de prune, dintre care circa 47,5 mii tone au fost exportate. Uniunea Europeană a oferit Republicii Moldova o cotă pentru exportul de 10 mii tone de prune pe an, fără taxe vamale. În luna octombrie, exportatorii moldoveni au depășit deja cota de export pe piața europeană, iar până la 31 octombrie 2018 erau deja exportate în UE peste 12.200 tone de prune, inclusiv 220 de tone în Germania.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal