„Nu-mi plac dublele standarde. Avem o situație specială în RM. De exemplu, când a fost înaintat dl Plahotniuc pentru funcția de prim-ministru, fiindcă asta are loc în orice țară. Liderul partidului ocupă una dintre principalele funcții în stat, fie că vorbim de președinte, președintele Parlamentului sau premier. Așa are loc în orice țară. Noi avem o țară deosebită. Atunci nu era posibil să fie numit în una dintre aceste funcții, fiindcă erau proteste, societatea se împotrivea, iar fostul președinte a fost luat de val și a spus nu. Iar după asta ne mirăm de ce anunță aceste decizii. E ceva normal, el este liderul de partid care și-a asumat guvernarea acestei țări. Nu-mi plac dublele standarde. Când Maia Sandu cu Vlad Filat inaugura grădinițe, totul era bine”, a declarat premierul în cadrul emisiunii „Vinerea cu Anatolie Golea” de la RTR Moldova.

Pe 13 ianuarie 2016, deputații PDM, cu ajutorul transfugilor din PCRM, al liberalilor și al câtorva liberal-democrați, care ulterior au părăsit partidul, au semnat pentru desemnarea lui Vlad Plahotniuc drept premier. Atunci, șeful statului, Nicolae Timofti, și-a argumentat refuzul prin faptul că „există suspiciuni rezonabile că democratul nu întrunește criteriile de integritate necesare desemnării sale în funcția de prim-ministru”. Plahotniuc a fost propus repetat în aceeași zi, însă a urmat și al doilea refuz al lui Timofti. La scurt timp, a fost propus în funcție fostul ministru TIC, Pavel Filip, care a fost acceptat de șeful statului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!