Tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de 8 octombrie 2008 în raionul Ceadâr-Lunga. Fiind responsabil de asigurarea securităţii şi funcţionalităţii lucrărilor la reţelele electrice, amplasate pe sectorul pe care-l deservea, inginerul-şef a încălcat prevederile legale de exploatare tehnică a centralelor şi a reţelelor electrice. În rezultat, un bărbat care-şi păştea cornutele a fost electrocutat mortal de un cablu de înaltă tensiune care atârna de la un pilon de electricitate.

„După 10 ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, timp în care dosarul a fost de cinci ori obiectul examinării la Curtea Supremă de Justiţie, magistraţii Curţii de Apel Chişinău au casat, într-un final, sentinţa ilegală de achitare a inculpatului şi l-au condamnat pentru crima comisă la patru ani închisoare, cu suspendare. În plus, el urmează să achite, în folosul succesorului părţii vătămate, un prejudiciu moral şi material în sumă de 52 de mii de lei”, a menționat Procuratura Generală într-un comunicat,

Decizia este definitivă şi executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!