Eugen Carpov, deputat PPEM: Au fost foarte multe procese care veneau în contracție unul cu altul. Guverne, demisii, alte guverne, majorități parlamentare”.

Vladimir Voronin, deputat PCRM: „Cel mai nereușit din toți anii de independență și cel mai corupt din toate punctele de vedere”.

Sergiu Ceauș, deputat neafiliat: „Destul de interesant. Proiecte de legi foarte interesante”.

Bogdan Țîrdea, deputat PSRM: „Pe alocuri a existat chiar o conlucrare. Pe mine chiar m-a mirat că atunci când noi am susținut PL-ul, PL-ul ne-a susținut pe noi”.

Cornel Dudnic, deputat PDM: „Personal, ca deputat, nu-mi este rușine pentru deciziile pe care le-am luat în acest Parlament”.

Grigore Novac, deputat PSRM: „Mandatul Parlamentului este unul monstruos, care total nu reprezintă interesele cetățenilor RM”.

Artur Reșetnicov, deputat PDM: „A fost un mandat complicat, dar regrete nu sunt, fiindcă am reușit foarte multe”.

Maria Ciobanu, deputat PLDM: „A fost foarte dificil, fiindcă orice încercare a noastră de a bate clopotul atunci când se încalcă legile pe care tot noi le votăm, de fiecare dată suntem brutalizați”.

Sergiu Sîrbu, secretar fracțiunea PDM: „Un mandat cu multe provocări, dar cu reușite. O tendință pozitivă pentru dezvoltarea țării, cu încredere pentru viitor”. 

Lilian Carp, deputat PL: „Pentru unii a fost mai presus interesul personal decât interesul cetățenilor”. 

Valentina Buliga, deputat PDM: „Multe lucruri frumoase și reușite au fost. Pot să scriu multe în calitatea mea de deputat”.

Tudor Deliu, președinte fracțiunea PLDM: „Credeam că aici, în Parlament, vin cetățeni care vor să facă ceva pentru această țară”.

Mihai Ghimpu, președinte fracțiunea PL: „Am regrete – că nu am reușit să facem Unirea și chinuim cetățenii timp de 27 de ani. Așa cum au suferit în perioada sovietică”. 

Iurie Țap, deputat PLDM: „În această perioadă complicată, am încercat să contribuim ca legiferarea să fie un pe potrivă, care ar asigura o dezvoltare echilibrată a țării. Spre regret, a reușit puțin”.

Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului: „La capitolul justiție mai avem încă foarte mult de muncit ca să avem o justiție așa cum ar fi trebuit să fie într-un stat de drept”.

Vadim Pistrinciuc, vicepreședinte fracțiunea PLDM: „Cu mare regrete plec, fiindcă democrația și libertățile omului nu au fost la așa un nivel de jos cum sunt acum. Și vor regreta și cei care astăzi se bucură din acest Parlament”.

Vladimir Hotineanu, deputat PDM: „Ce s-a reușit, s-a reușit. Ce nu s-a reușit, istoria va da notă”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!