Întrebat de AFP, un purtător de cuvânt al procurorilor spanioli a precizat că „nu a fost luată încă nicio decizie şi că dosarul este în curs de examinare”.

Conform procurorilor, fiscul o acuză pe Shakira că nu şi-a plătit impozitele în Spania în perioada în care a fost rezidentă în această ţară, între 2011 şi 2014. Cântăreaţa este anchetată pentru perioada 2012 - 2014 pentru că faptele din 2011 s-au prescris.

În mod oficial alături de judecătorul lui FC Barcelona Gerard Piqué din 2011, Shakira, în vârstă de 41 de ani, are împreună cu acesta doi copii şi şi-a transferat rezidenţa fiscală în Spania în 2015.

Avocaţii Shakirei au insistat asupra faptului că cea mai mare parte a veniturilor vedetei provin din concerte internaţionale din 2014 şi că aceasta nu a locuit efectiv în Spania mai mult de 6 luni în acel an, condiţie necesară pentru a fi considerată rezident fiscal în Spania.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!