„Ne-au propus colegii din Austria și Germania să implementăm câteva proiecte, cofinanțate la 90%, ce țin de prelucrarea deșeurilor și producerea energiei solare. Aceste proiecte prevăd inclusiv parcuri fotovoltaice pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu construcțiile metalice și finalizând cu panourile fotovoltaice”, a declarant pentru AGORA Mihai Bilba, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.  

Eficiența energetică și energia regenerabilă au fost principalele subiecte puse în dezbatere la Forumul de afaceri al Parteneriatului estic, ediția 2018, de la Viena. Din delegația Republicii Moldova au făcut partea mai mulți reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Camerei de Comerț ș Industrie, precum și conducerea întreprinderii Termoelecrica S.A..

Forumul de afaceri al Parteneriatului estic a fost organizat de către președinția austriacă a Consiliului UE pentru a oferi posibilitatea reprezentanților companiilor, experților și instituțiilor publice din statele membre ale UE și din cele șase țări membre ale Parteneriatului estic să facă schimb de cunoștințe și de opinii în domeniul eficienței energetice și al energiei regenerabile, precum și în domeniul IT și al pieței digitale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!