UPDATE: Potrivit martorilor oculari, ambulanța se deplasa la semnalul verde al semaforului, iar poliția - la roșu. Ambele vehicule aveau girofarele pornite.

Pe cazul dat este inițiată o anchetă care va stabili toate circumstanțele. 

Regulamentul Circulației Rutiere nu reglementează o asemenea situație. Însă potrivit RCR, prioritate va avea vehiculul care are girofarul pornit. „La apropierea vehiculului la care este pus în funcţiune dispozitivul cu lumină albastră giratorie sau fulger şi semnalul sonor special, conducătorii altor vehicule trebuie să asigure deplasarea nestînjenită a acestuia, indiferent de direcţia lui de deplasare, inclusiv să elibereze banda pe care se deplasează vehiculul cu regim prioritar de circulaţie, poziţionîndu-se cît mai aproape de bordură, pe acostament sau chiar, în caz de necesitate, să oprească”, se arată în Regulament.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!