An de an, are loc nelipsita dezbatere despre cea mai ecologică variantă pentru bradul de Crăciun. Producătorii de brazi artificiali susțin că oferă o alternativă pentru tăierea copacilor, pe când cei care cresc brazi pentru vânzare spun că amprenta de carbon a celor artificiali este mult mai mare decât a celor naturali.
Conform unui studiu realizat de compania franceză de consultanță Ellio, e de 3 ori mai poluant să produci un brad artificial care va fi utilizat timp de 6 ani decât să tai în fiecare an unul natural. De obicei, brazii artificiali sunt produși în China și folosesc ca materie primă PVC-ul, material care elimină substanțe cancerigene în timpul producției și după aruncare și nu poate fi reciclat. În plus, emisiile aferente transportului brazilor artificiali sunt, de obicei, mai mari decât cele corespunzătoare celor naturali, cultivați local.
Pentru cei care nu doresc totuși să renunțe la împodobirea bradului, există și alternative sustenabile. Doritorii pot achiziționa brazi în ghivece, pe care apoi îi pot planta. Trebuie însă menționat că, pentru a mai putea fi plantat, un astfel de brad ar trebui ținut în interior în jur de o săptămână și udat periodic.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.