„Salutăm decizia Consiliului PLDM care vine să consolideze unitatea forțelor prodemocratice, antioligarhice în lupta împotriva regimului Plahotniuc-Dodon. Împreună vom reuși să creștem veniturile, să reducem corupția și să oferim oamenilor încrederea în ziua de mâine în cadrul marii familii europene. Cu cât mai mulți și mai solidari vom fi, cu cât mai unită va fi opoziția din Moldova, cu atât mai mari sunt șansele să demolăm odată pentru totdeauna dictatura. Învingem doar împreună. ACUM!”, a venit și PAS cu reacție la decizia PLDM. PAS încă nu a specificat însă cum vor merge în alegeri formațiunile: cu anumiți candidați pe liste sau pe circumscripții.

La mijlocul lunii noiembrie, PLDM spunea că dorește să participe la alegerile parlamentare din februarie pe cont propriu, dar având în vedere situația social-politică din Republica Moldova, este discutată și posibilitatea participării în bloc, alături de alte partide. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!