Sâmbătă, în Franţa au avut loc noi proteste la care au participat peste 130.000 de persoane. „Vestele galbene”, manifestanți proveniți majoritar din rândul claselor populare şi de mijloc, contestă politica fiscală şi socială a preşedintelui Emmanuel Macron.

Parisul a fost, pentru a patra săptămână la rând, câmp de bătălie. Protestatarii au incendiat maşini, au vandalizat magazine. Au fost 136.000 de manifestanţi în toată Franţa. Aproape 2.000 de oameni au fost reţinuţi. 1.709 au fost arestaţi preventiv Pe străzi au fost scoase, pentru prima dată, vehicule blindate ușoare.

Preşedintele francez Emmanuel Macron se va adresa naţiunii, luni seară, la ora locală 20.00 (21.00 ora României). El este aşteptat să vină cu un plan concret de măsuri care să aplaneze una dintre cele mai ample mişcări de contestare din ultima jumătate de secol.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!