Fie e vorba de încercarea de a fura startul campaniei electorale, fie e vorba de afișarea unor blocuri electorale care din punct de vedere legal nu există, fie e vorba despre fenomenul tot mai des întâlnit, când unele partide politice folosesc bani din străinătate în finanțarea partidelor”, a declarat Gamurari, afirmând că democrații vor ca toate partidele „să semneze acest Cod și, cel mai important, să-l respecte”. 

Anterior, democrații au acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma DA, Partidul Socialiștilor, dar și pe președintele Igor Dodon că ar sfida legea printr-o „o serie de ilegalități care pot influența în mod negativ procesul electoral”. Atât socialiștii, cât și reprezentanții blocului ACUM, din care fac parte PAS și PPDA, au respins acuzațiile.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!