„Pentru evitarea speculațiilor facem următoarele precizări cu privire la cronologia faptelor:

1. Din vara anului curent, PL a chemat constant întreaga opoziție pentru formarea unui bloc unic pentru alegerile parlamentare.

2. În acest sens, începând cu luna noiembrie, au loc discuții cu PAS, PPDA și PLDM, iar ultima rundă în acest sens, a avut loc, ieri, 10 decembrie. Drept confirmare, pot fi vazute declarațiile pentru presă ale reprezentanților celor patru partide făcute după ședință.

3. Un refuz al PL de a participa sau nu, cu blocul „ACUM”, nu poate exista atât timp cât un asemenea subiect nici nu a figurat pe ordinea de zi a Consiliului Republican al PL din 25 noiembrie, având în vedere ca erau în curs discuțiile cu cele trei formațiuni pentru atingerea compromisului.

4. La Congresul din 1 decembrie a fost programată o nouă ședință a Consiliului Republican al PL, pentru data de 16 decembrie, dată confirmată și de Biroul Politic al partidului din 4 decembrie.

5. Obiecții, cu privire la data de 16 decembrie, nu a avut nimeni, nicio persoană”.

Astăzi, Valeriu Munteanu a afirmat că PL nu a respectat data de 10 decembrie pentru a expune poziția clară a formațiunii în negocierile pentru înaintarea candidaților la scrutinul parlamentar din 24 februarie. Totodată, Munteanu a declarat că noul lider al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, le-a comunicat partenerilor de negocieri că formațiunea pe care o conduce încă nu a luat o decizie finală.

Drept urmare, președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, a venit cu o reacție la acuzațiile lui Valeriu Munteanu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!