Noi considerăm că referendumul este una dintre cele mai bune forme de consultare a opiniei poporului. Ideea de reducere a numărului deputaților a fost propusă de președintele țării anul trecut, și Partidul Democrat nu a susținut. Propunerea mea de a include în acest referendum încă un subiect important, ce ține de interzicerea deputaților dintr-o fracțiune în alta, n-a fost susținută de Partidul Democrat.

De aceea, poziția PSRM discutată astăzi este că partidul nu se va înregistra în calitate de candidat electoral la referendum”, a declarat liderul neformal al PSRM, chiar dacă socialiștii susțin ideea de reducere a numărului de parlamentari.

Amintim că, la 24 februarie 2019, concomitent cu alegerile parlamentare, se va desfășura un referendum republican consultativ privind două subiecte: „Sunteți pentru reducerea numărului de deputați din Parlament de la 101 la 61?”, cu variantele de răspuns „Pentru” și „Contra” și „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”, cu variante de răspuns „Pentru” și „Contra”.

"

"

Inițiativa plebiscitului le aparține democraților și a fost votată de majoritatea parlamentară la ultima ședință din mandatul ordinar al Parlamentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!