24 de elevi din țară și-au testat cunoștințele în cadrul unui joc intelectual, organizat la Parlament. AGORA le-a organizat însă propriul test, inspirat din realitățile din Republica Moldova. Vedeți în video de mai jos cum s-au descurcat.
Mai exact, tinerii au răspuns la următoarele întrebări:
- Cum să ajungi deputat dacă nu ai bani?
- Ce trebuie să faci ca, intrând în Parlament cu 19 deputați, să ajungi cu 42 pe final de mandat? (Exemplul Partidului Democrat)
- Cum poți adopta o lege în două lecturi fără ca aceasta să fie supusă consultărilor publice? (Exemplul reformei fiscale)
- Cât de mulțumit(ă) ești de activitatea deputaților pe parcursul ultimilor patru ani?
- Parlamentul, în practică, reprezintă mereu interesele cetățenilor?
Elevii s-au descurcat de minune și în cadrul jocului intelectual „Cunoaște-ți Parlamentul”. Ei au fost împărțiți în patru echipe și au răspuns la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea Legislativului, parcurgând un traseu stabilit de organizatori. Muzeul Parlamentului, biblioteca, sala pentru conferințe de presă și sala Europei au întâlnit participanții la concurs cu o probă intelectuală, fiind puse la încercare atât cunoștințele tinerilor, cât și abilitățile de lucru în echipă. Echipele au avut acces dintr-o sală în alta numai după ce au găsit parola care să-i conducă mai departe, răspunzând corect la toate întrebările pregătite de organizatori. Proba finală a concursului s-a desfășurat în sala de ședințe plenare.
Cele 4 echipe selectate de Parlament sunt învingătorii seriei de jocuri intelectuale „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală. Este vorba de echipa Liceului Teoretic “Vasile Alecsandri” din Ungheni, echipa Liceului Teoretic “Boris Dînga” din Criuleni, echipa Liceului Teoretic “Mihail Sadoveanu” din Hâncești și echipa Liceului Teoretic Republican “Aristotel” din Chișinău.
Vezi și aceste știri
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
