Președintele a început prin a spune că timp de zece ani, „autoritățile spuneau că nu au nevoie de clădirea președinției”.

„Zece ani clădirea era neglijată, dar în 2010 pentru reparația clădirii s-au alocat 150 de milioane de lei și așa și nu s-a făcut nimic. Când am început a verifica unde au mers banii, s-a adeverit că ei au ajuns în conturile unor întreprinderi individuale”, a declarat Dodon.

Fostul lider PSRM s-a lăudat că a reușit să reconstruiască edificiul fără surse din buget. „Ideal ar fi fost ca această clădire să fie reparată din contul celor care au distrus-o. Cei care erau pe 7 aprilie în centru, nu polițiștii care apărau edificiul, ci care aruncau în președinției și au comandat acest lucru. Din buzunarul lor trebuiau să se ia banii. E important că am găsit susținere de la partenerii externi, fără un leu din buget”, a mai pomenit Dodon. Șeful statului a promis că „săptămânile ce urmează, oricine se va putea înscrie și să viziteze clădirea președinției”.

Amintim că luni Dodon anunța că pe 19 decembrie va avea loc sfințirea clădirii de către mitropolitul Vladimir

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!