„Un buletin va fi cu lista nominală a celor pentru care să votezi, iar celălalt buletin va fi cu lista partidelor. La noi încă nu e campanie electorală, dar am spus-o la ședință și pot să o mai spun încă o dată: nu aveți încredere în nimeni. Votați pe ambele liste pentru cei în care sunteți încrezuți. Partidul pro-prezidențial e Partidul Socialiștilor. Găsiți steaua și acolo și dincolo și așa votați”, a declarat Dodon, adăugând rapid: „Dar eu asta voi spune în campanie electorală, nu acum, pentru că acum încă nu e campanie”.

Comisia Electorală Centrală a dat startul perioadei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie pe 10 decembrie. Instituția a avertizat că începutul campaniei propriu-zise va fi cu 30 de zile înainte de scrutin, adică din 24 ianuarie, iar până atunci orice agitație este interzisă.

De asemenea, potrivit Codului Electoral, agitaţia electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!