Despre coletul trimis lui Lucashenco, Dodon a vorbit când și-a amintit că a mers la plantat porumb împreună cu omologul său belarus, atunci când acesta ne-a vizitat țara.  

„I-am trimis lui Lukashenco popșoi, nu știu dacă are bucătari să-i facă măligă. Vin tot i-am trimis. Lui Putin îi trimit săptămâna viitoare”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a recunoscut, de asemenea, că a primit o invitație de la omologul său de la Minsk să viziteze capitala Belarusului.

Cât privește statutul limbii ruse în Republica Moldova, Dodon spune că ăsta e un avantaj de care au ajuns să se folosească chiar și româniii.

„Limba rusă trebuie să rămână limbă de comunicare. Desigur că e bine de știut engleza și franceza, dar să știi rusa e un atu pentru noi, în special față de români. Am auzit că românii încearcă să se angajeze la muncă peste hotare și lumea vrea să verifice dacă sunt moldoveni, că ai noștri sunt mai muncitori. Când cineva îi roagă să vorbească rusește, românii spun de 2 ori Katiușa și gata”, a spus Dodon. 

Igor Dodon a făcut declarațiile de mai sus în timpul unei transmisiuni directe difuzate pe pagina sa de Odnoklassniki (o rețea de socializare cu sediul la Moscova, populară în Rusia și în alte țări postsovietice). 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!