Autoritățile promit să impulsioneze efectuarea lucrărilor pentru readucerea podului „la poziția de proiect”, informează serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Am dat indicații să fie verificată în regim de urgență această porțiune și să fiu informat. Știu că este monitorizat în permanență și a fost făcută o expertiză tehnică recent, dar vreau să văd acțiuni de reabilitare a acestuia. A fost restricționat accesul pietonilor pe trotuarul care este deteriorat, iar în cel mai scurt timp se vor efectua lucrări de readucere la poziția de proiect a blocurilor de trotuare, astfel pietonii se vor putea deplasa în siguranță. Degradările date nu duc și la scăderea capacității portante a podului, iar circulația transportului auto nu este afectată. Nu putem admite ca pietonii sau conducătorii auto să fie puși în pericol”, a declarat ministrul Chiril Gaburici.

Săptămâna trecută, pe Internet au apărut imagini care ilsutrează starea alarmantă în care a ajuns podul din Budești. O crăpătură de câțiva centimetri s-a format chiar la mijlocul podului, la câțiva metri înălțime de la sol. 

Podul poziționat teritorial pe drumul național M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, km 276.956, în preajma comunei Budești, a fost construit în anul 1985, cu lungimea totală de 171,10 m.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!