Potrivit exemplului adus de Alexandru Ciudin, un frigider de categoria A+++ consumă cu 60% mai puțină energie în comparație cu un frigider obișnuit. Persoanele care procură echipamentele electronice eficiente din punct de vedere energetic economisesc anual până la 500 de lei, a declarat reprezentantul AEE.

Inspectorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Nicolae Olarașu, a declarat la rândul său că utilizarea dispozitivelor eficiente energetic rezultă în economii considerabile pentru bugetul unei familii.  

În același timp, Olarașu i-a avertizat pe agenții economici care nu indică clasa eficienței energetice pe etichetele dispozitivelor. Lipsa acestei etichete se sancționează cu amenzi de până la 15.000 de lei, a declarat oficialul. 

Potrivit AEE, prin utilizarea aparatelor de uz casnic sau a produselor cu impact energetic de clasa A+++, în locul celor de clasa A, consumatorii pot economisi:

  •  până la 60% de energie în cazul frigiderelor, congelatoarelor și combinelor frigorifice;
  •  până la 32% de energie în cazul mașinilor de spălat rufe de uz casnic;
  •  până la 30% de energie în cazul mașinilor de spălat vase, etc.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!