Un video postat pe pagina de Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate arată momentul în care liderii partidelor extraparlamentare prezintă petiția europarlamentarului lituanian Petras Austrevicius (raportorul UE pentru Republica Moldova).

„După 4 ani în care justiția moldovenească nu a recuperat niciun bănuț din furt și nu a sancționat nicio persoană dintre cei vinovați, dimpotrivă, oferindu-le protecție hoților, e clar că regimul de la Chișinău este impedimentul principal în calea investigării fraudei și recuperării banilor”, afirmă cei de la PAS în textul postării. 

În septembrie, Mișcarea de Rezistență ACUM, din care fac parte partidele politice PAS, Platforma DA, precum și lideri de opinie din societatea civilă, a anunțat înaintarea unei petiții către instituțiile europene, prin care va cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!