Pe lângă achitarea prejudiciului, documentul, la care a avut acces Ziarul de Gardă, îl obligă pe Năstase să facă public mesajul cu următorul conținut:

„Recunosc că afirmațiile și/sau informațiile răspândite de către Andrei Năstase cu privire la faptul că, Ion Ceban, în calitate de consilier municipal în mun.Chișinău ar fi votat în Consiliul Municipal Chișinău în anul 2016 înstrăinarea unor imense loturi de pământ din Chișinău, sunt false, mincinoase, denigratoare și lipsite de substract factologic, lezând onoarea, demnitatea și reputația profesională a lui Ion Ceban”.

La baza discuțiilor se află declarația făcută de Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Eu vreau să fiu primar” de la postul ProTV. Liderul platformei DA l-a acuzat pe Ion Ceban de participarea în afaceri dubioase privind terenurile din Chișinău. 

Ceban-Năstase, lezarea demn... by on Scribd


Hotărârea de luni nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!