„Doamna Andrușca are studiile și experiența profesională necesare pentru funcția dată”, a citit secretarul general al Guvernului, Liliana Palii. Potrivit premierului Filip, Parfentiev pleacă pentru a participa la un concurs pentru o altă funcție. El a remarcat că Parfentiev a menținut „ordine și regulă” la CNAM și i-a mulțumit pentru asta.
Deși Palii a menționat că Andrușca are competențe pentru a conduce CNAM, aceasta nu are tangențe cu domeniul medical. Andrușca a fost director economic la „Petrom Moldova”, timp de zece ani, perioadă în care Vladimir Plahotniuc era acolo director comercial, după care, director general.
Tamara Andrușca este și soacra lui Dan Mitriuc, directorul companiei Moldtelecom.
Numirile politice din ultima săptămână
Scenariul pare să fie identic cu cel al numirii lui Ion Sula la ANSA. În ședința Guvernului de săptămâna trecută s-a anunțat că Gheorghe Gaberi și-a dat demisia din propria dorință iar în loc este numit Ion Sula, care a a aderat la PD la mijlocul lui noiembrie.
Ieri, printr-o decizie supriză, Consiliul Superior al Magistraturii îl numește în funcția de judecător al Curții Constituționale pe fostul procuror general, Corneliu Gurin, cel care i-a ridicat imunitatea lui Vlad Filat în 2015, în plenul Parlamentului. Numirea sa nu a fost anunțată nici pe agenda CSM, nici în suplimentul ordinii de zi. Gurin a spus că aceasta a fost „o surpriză pe neașteptate”.
Înainte de a o desemna pe Andrușca șefă la CNAM, Guvernul îl propune magistrat la CC pe Artur Reșetnicov, transfug PCRM care aderă la PD în 2016.
Între timp, până la algerile noului Parlament rămân mai puțin de trei luni, iar de pe 10 decembrie R. Moldova a intrat în perioadă electorală. Parlamentul nu mai are dreptul să adopte legi, iar deputații se convoacă la lucru în comisii.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.