Din 2001 a fost un comunist fidel, în 2007 a devenit director SIS, iar ulterior a intrat în Parlament. Totul a durat însă până în 2015, când a părăsit fracțiunea PCRM alături de 13 comuniști, aderând ulterior la PDM. Cum a arătat cariera lui Artur Reșetnicov, dar și cu ce avere pleacă în funcția de judecător la Curtea Constituțională, vedeți mai jos.
În 2001, a fost angajat în Aparatul Președintelui, fiind consilier pe probleme juridice. În 2007, a fost numit director al Serviciului de Informații de Securitate. A fost însă demis în 2009, odată cu plecarea comuniștilor de la guvernare. Acesta a fost acuzat că a dat indicații ca informațiile operative privind evenimentele din 7 aprilie 2009 să fie nimicite.
În noiembrie 2010, a reapărut în atenția publică, susținând că a fost răpit, bătut, drogat și amenințat cu moartea. Potrivit lui, agresorii ar fi încercat să obțină informații compromițătoare despre Vladimir Voronin. (Vedeți AICI declarațiile video). Procuratura examinase atunci mai multe versiuni: fie a fost atacat, fie s-a întâmplat ceva, dar în alte circumstanțe, fie PCRM a încearcat să folosească acest caz pentru a-și ridica ratingul. Ulterior, presa a scris că Procuratura a refuzat să facă publice circumstanțele cazului, menționând că legea nu permite acest lucru.
După SIS, a ocupat funcția de deputat PCRM în Parlamentul RM. În decembrie 2015, a părăsit fracțiunea comuniștilor împreună cu alți 13 colegi, formând Platforma Social-Democrată „Pentru Moldova” și aderând, ulterior, la fracțiunea PDM. Cunoscut drept unul dintre cei mai loiali deputați din PCRM, Artur Reșetnicov spunea atunci că toate inițiativele sale au fost respinse de Vladimir Voronin „din cauza unor ambiții personale și vise irealizabile”. Ulterior, a venit cu o scrisoare deschisă în care menționa că Voronin omoară partidul.
Vladimir Voronin i-a numit pe cei 14 transfugi drept „trădători”. „Ei lucrează nu ca deputați aleși de popor, dar deputați contractați și băgați în cușca respectivă și ghidați ce să voteze. Ei nu au vocea proprie”, spunea comunistul.
Venituri familiale anuale de peste 1,6 milioane de lei
Potrivit declarației de avere pentru anul 2017, deputatul a ridicat un salariu de 170 de mii de lei, adică de puțin peste 14 mii de lei pe lună. Iar soția acestuia a câștigat peste un milion de lei (1.182.404 de lei) din activitatea biroului său notarial.
În afară de salariu, Artur Reșetnicov a primit o indemnizație de aproape 67 de mii de lei de la Parlament. Din darea în locațiune a încăperilor deținute de compania de turism a familiei, „Casur Com” SRL, a primit aproape 19 de mii de lei, iar din chiria spațiilor din proprietatea biroului notarial al soției – 221 de mii de lei.
În declarație indică un apartament de peste 100 de m.p, dar și două spații comerciale, evaluate la peste 2,2 milioane de lei. Mai declară două autoturisme – un Land Rover Discovery Sport produs în 2015 și un Ford Fiesta produs în 2016, dar și două conturi bancare în Austria, cu peste 34 de mii de euro.
Vezi și aceste știri
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
