În fața camerei polițiștilor, șoferul și-a cerut scuze de cele întâmplate. Gestul nu i-a înduioșat pe polițiști, care au verificat microbuzul „Mercedes” și l-au amendat pentru numeroasele încălcări depistate: numărul de locuri din habitaclu nu corespunde cu numărul de locuri din în pașaportul tehnic, defecțiuni la dispozitivele de iluminare, lipsa echipamentului necesar pentru dotarea mașinei (stingătoare, trusă medicală, vesta reflectorizantă), patru banchete deteriorate.

În acest sens, forțele de ordine au întocmit un proces verbal, fiindu-i aplicată amendă în mărime de 900 lei și 5 puncte de penalizare și interzisă exploatarea vehiculului prin ridicarea plăcii de înmatriculare, până la înlăturarea neajunsurilor depistate.


Incidentul a devenit cunoscut după ce postarea unei martore a stârnit indignare printre internauți.

„Cum pot fi unii oameni? Ce inima poți avea? Azi, copilul a urcat în microbuzul nr. 103, șoferul a frânat brusc după 3 LEI și copilul s-a lovit cu nasul de parbriz. A început să sângereze năsucul și drept scuză - în loc să-i acorde ajutor, a insistat să coboare, motivând că îi murdărește microbuzul.

Domnule șofer, aveți copii? Ce inima ai? Sunt mai presus 3 lei? Să dai afară, în stradă, un copil plin de sânge... Vai ce faptă eroică ai făcut, felicitări te numești DOBITOC. MOLDOVA TREZIREA, NE DUCEM DE RÂPĂ!!!”, a fost mărturia femeii care i-a sensibilizat pe polițiști, scrie realitatea.md.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!