UPDATE: Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de Veaceslav Untilă, care a precizat că în urma concursului, Viorel Chetraru a acumulat 97 de puncte, cu 7 mai mult decât contracandidatul său, Viorel Roman.

Știrea inițială:

Potrivit unui anunț al Curții de Conturi, astăzi a avut loc desfășurarea concursului public, proba interviu, la funcția de membru al acestei instituții.

Comisia s-a întrunit la ora 15:30 pentru a audia doi candidați înscriși în cursă. Unul dintre ei este Viorel Chetraru, fostul șef al Centrului Național Anticorupție. Potrivit tribuna.md, care citează surse anonime, Chetraru a și câștigat concursul. Solicitată de Agora, șefa serviciului de presă al instituției, Violeta Balan, a spus că la finalul zilei de muncă comisia se afla încă în ședință, audiind candidații. Astfel, ea nu a putut confirma sau infirma pentru Agora dacă Viorel Chetraru a fost ales sau nu.

Celălalt candidat, Viorel Roman, este actualmente angajat al Curții de Conturi, iar anterior a fost angajat la MAI și la Ministerul Justiției în domeniul contabilității. 

Chetraru a fost director al CCCEC, predecesorul CNA, din 2009, apoi a fost șeful CNA din 2012 până în octombrie 2017. Potrivit CV-ului său, după CNA Chetraru a muncit drept avocat la Baroul Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!