„Plahotniuc deja înțelege că e foarte aproape căderea lui și a început să numească vasali în funcții-cheie, sperând ca aceștia vor menține dictatura în Moldova, adică îl vor salva pe el. Vedem că în ajun de Anul Nou, se împart cadouri celor mai cuminți și ascultători slujitori la curtea dictatorului. Ca în Evul Mediu, dregătorii importante din stat sunt date pe principiul loialității față de patron, departe de principiile transparenței, a meritocrației și măcar a bunului-simț”, scrie Maia Sandu pe Facebook.

Politiciana a pomenit numirea lui Gurin şi Reşetnicov la Curtea Constituţională, cea a lui Chetraru la Curtea de Conturi, cea a Tamarei Andruşca la CNAM, a lui Marcel Răducan la Consiliul Concurenței și candidatura lui Corneliu Mihalache la funcția de membru CCA. 

„Toți valeții lui Voronin au fost luați în PD și numiți în funcții, persoane care au comis abuzuri, au furat cât au putut, au trădat cetățenii, au bătut tineri în comisariate, toți incompetenți și corupți. Mai rămâne să-l vedem pe Lupu în fruntea Academiei și pe Țuțu - ministru al economiei și avem „Ferma animalelor” a lui Orwell în toată splendoarea”, a mai adăugat lidera PAS.

Mai devreme, Maia Sandu și Andrei Năstase au prezentat, la Strasbourg, o petiție semnată de mai mult de 50 000 de cetățeni ai Republicii Moldova, prin care se solicită asistența Uniunii Europene și a țărilor membre în investigarea furtului miliardului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!