Întrebat dacă a vorbit cu Mihai Ghimpu sau Dorin Chirtoacă după plecare Munteanu a spus că le-a scris un mesaj. „Eu personal le-am scris câte un mesaj împăciuitor, în care le-am spus că nu vreau rău Partidului Liberal, pentru că acţiunea pe care am realizat-o nu este despre PL în general, ci este despre eforturile şi prinosul pe care-l pot aduce la consolidarea opoziţiei din Republica Moldova”, a afirmat Munteanu la TVR.

Ulterior, Munteanu a spus că nu are nicio înțelegere cu blocul ACUM. „Știu sigur că aceste zile trebuie consumate pentru a da semnale oamenilor că trebuie să ne coalizăm într-o singură forță de opoziție”, a mai adăugat fostul ministru al Mediului. Mai târziu, la TV8, Munteanu și-a completat gândul. „Cel puțin până după alegeri nu vreau să ader la niciun partid”.

Potrivit lui Munteanu, decizia sa de a pleca a fost luată din cauza că Partidul Liberal nu dorește să coalizeze cu PAS și PPDA în vederea participării la alegerile parlamentare din 24 februarie, iar noul președinte al formațiunii, Dorin Chirtoacă, este lipsit de inițiativă și viziune în această privință.

El nu consideră că a trădat PL-ul prin decizia sa. „Eram ispitit, de-a lungul anilor, după 2013, să plec din PL, dar am refuzat. Când mi-am scris demisia din funcția de ministru, atunci și de la Guvern și de la Parlament mă rugau să rămân. Iată dacă atunci rămâneam eu consideram trădare. Acum eu nu consider trădare. Când am organizat conferința, îmi spuneau oamenii din partid, cu o seară înainte, că vor să vină cu mine să anunțe același lucru. Am spus nu, faceți singuri conferință și anunțați, altfel e complot”, a punctat Munteanu.

Amintim că Valeriu Munteanu a anunțat că în continuare va susține blocul ACUM, „care reprezintă opoziția unită, opoziția autentic pro-europeană, pro-românească, anti-Putin și anti-binom”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!