T-Mobile a lansat în Polonia prima rețea 5G care va funcționa doar într-o zonă geografică restrânsă, adică în centrul Varșoviei și la acestă rețea vor avea acces doar partenerii de business care vor dezvolta servicii 5G pentru piața largă.

„Ceea ce am lansat astăzi nu este doar un test izolat, este chiar o rețea de generația a cincea, pe care o vom extinde și în alte orașe apoi vom acoperi întreaga țară”, a spus Andreas Maierhofer, CEO al T-Mobile Polonia.

Rețeaua 5G a T-Mobile din Polonia folosește frecvența de bandă de 3,5 GHz, o frecvență ce va fi folosită în Europa și în Asia pentru viteze mai mari decât cele oferite de 4G, însă mai mici decât viteza oferită de tehnologia millimeter wave folosită de Verizon și AT&T în Statele Unite.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!