Liderul PPDA și-a exprimat nemulțumirea față de hotărârea instanței, care a decis să-l sancționeze cu un leu pentru declarațiile făcute în timpul emisiunii „Eu vreau să fiu primar”, când Năstase l-a acuzat pe consilierul socialist Ion Ceban de participarea în afaceri funciare dubioase.

„Din sutele de mii de fraze asumate în totalitate, au ales o propoziție pe care am spus-o într-o emisiune TV, în timpul campaniei electorale pentru Primăria Chișinău - prima instituție câștigată prin vot de oamenii liberi din Moldova și confiscată de mafioți printr-o „tâlhărie instituțională" fără precedent în lumea civilizată! Restul de sute de mii de propoziții ale mele oare de ce nu sunt auzite? De ce nu sunt judecate? Pe cine mai miră azi această decizie arbitrară, halucinantă?”, s-a întrebat Năstase într-o postare pe Facebook. 

Politicianul a mai spus că hotărârea Judecătoriei Chișinău marchează un moment care îl obligă să spună ca Moldova are nevoie de „un Procuror General liber și independent, de judecători liberi și independenți”. 

Ceban: PSRM nu a vot niciun proiect de repartizare funciară 

De cealaltă parte, fostul candidat la Primăria Chișinău, Ion Ceban, a prezentat motivul pentru care s-a adresat în instanța, solicitând recuperarea prejudiciului într-o sumă atât de mică. 

„Am solicitat un leu pentru a arăta prețul acestor cuvinte – Andrei Năstase. Repet, fracțiunea socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău nu a votat niciun proiect cu privire la repartizarea funciară în aproape patru ani și a developat majoritatea schemelor în acest sens. Sute. Noi am pledat și insistăm pe licitații publice nu doar în acest domeniu”, a fost reacția lui Ion Ceban, citat de Ziarul de Gardă

Hotărârea Judecătoriei Chișinău, emisă luni, 10 decembrie, nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!