VIDEO. Ce spune Andrei Năstase despre decizia Judecătoriei Chișinău care l-a obligat să-i achite un leu lui Ion Ceban

VIDEO. Ce spune Andrei Năstase despre decizia Judecătoriei Chișinău care l-a obligat să-i achite un leu lui Ion Ceban

Andrei Năstase consideră că decizia Judecătoriei Chișinău care îl obligă să-i plătească un leu lui Ion Ceban cu titlu de prejudiciu moral este una „arbitrară” și „halucinanată”. Aflat într-o vizită de lucru la Strasbourg, Năstase a declarat că hotărârea instanței arată că Moldova are nevoie un Procuror General „liber și independent”.

Liderul PPDA și-a exprimat nemulțumirea față de hotărârea instanței, care a decis să-l sancționeze cu un leu pentru declarațiile făcute în timpul emisiunii „Eu vreau să fiu primar”, când Năstase l-a acuzat pe consilierul socialist Ion Ceban de participarea în afaceri funciare dubioase.

„Din sutele de mii de fraze asumate în totalitate, au ales o propoziție pe care am spus-o într-o emisiune TV, în timpul campaniei electorale pentru Primăria Chișinău - prima instituție câștigată prin vot de oamenii liberi din Moldova și confiscată de mafioți printr-o „tâlhărie instituțională" fără precedent în lumea civilizată! Restul de sute de mii de propoziții ale mele oare de ce nu sunt auzite? De ce nu sunt judecate? Pe cine mai miră azi această decizie arbitrară, halucinantă?”, s-a întrebat Năstase într-o postare pe Facebook.

Publicitate

Politicianul a mai spus că hotărârea Judecătoriei Chișinău marchează un moment care îl obligă să spună ca Moldova are nevoie de „un Procuror General liber și independent, de judecători liberi și independenți”.

Ceban: PSRM nu a vot niciun proiect de repartizare funciară

De cealaltă parte, fostul candidat la Primăria Chișinău, Ion Ceban, a prezentat motivul pentru care s-a adresat în instanța, solicitând recuperarea prejudiciului într-o sumă atât de mică.

„Am solicitat un leu pentru a arăta prețul acestor cuvinte – Andrei Năstase. Repet, fracțiunea socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău nu a votat niciun proiect cu privire la repartizarea funciară în aproape patru ani și a developat majoritatea schemelor în acest sens. Sute. Noi am pledat și insistăm pe licitații publice nu doar în acest domeniu”, a fost reacția lui Ion Ceban, citat de Ziarul de Gardă.

Hotărârea Judecătoriei Chișinău, emisă luni, 10 decembrie, nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal